Keso special
Jag inser mer och mer att jag är lite av en “allt eller inget” människa. Det kanske är det som är hemligheten med att fylla 30, att man börjar inse sin personlighet? Hursom. När jag började baka surdegsbröd så gick jag “all in”. Läste bloggar, köpte assistent, hade tre olika surdegar i kylen. Sedan så började jag matblogga och bakningen fick sällskap av matlagningen. För två år sedan tog jag upp ridningen igen, och började normalt med att rida en gång i veckan på ridskola. Nu hjälper jag en vän med hennes häst och det blir ridning 2-3 gånger i veckan. Lägg där till ett frenetiskt skidåkande på längden i vintras och nu ska det göras tjejklassiker så det står härliga till. Jag har ju även en avhandling som ska skrivas och funderar på att läsa en kurs (i ett helt annat ämne) till hösten.
Men eftersom dygnet fortfarande bara har 24 timmar (någon som kan ändra på det tack) så måste något annat stå tillbaka. Det blir helt enkelt inte lika mycket tid kvar till att blogga om maten som lagas och brödet som bakas. För lagar mat, och framförallt ÄTER mat, gör vi fortfarande. MEN, jag gillar min blogg och kommer fortsätta lägga ut lite godsaker när andan faller på och tiden och lusten finns där.
Med detta sagt så vill jag här dela med mig av mina tre bästa keso-tips. Det passar perfekt som mellanmål när man ska iväg på ett jobbigt träningspass efter jobbet och middagen blir sen (igen). Supergott, enkelt, snabbt och varierat, men jag tar såklart gärna emot fler mumsiga och enkla tips! För fler keso-stunder kommer det säkerligen bli i vår och sommar.
*Graveleijs senap från Hudiksvall, den blå burken som är som jag; Stark, lite söt!
Tags: Bröd, keso, mackor, Mat, mellanmål, Vegetariskt
This entry was posted on Monday, April 11th, 2011 at 20:24 and is filed under Mat, Snacks o annat smått. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
April 12th, 2011 at 13:08
Sandy says:Härligt att fler än jag har upptäckt, och uppskattar, kombon ägg och skinka
Jag är också fan av keso. Gillar att hacka i lök av olika slag. Tex gräslök, purjo, och rödlök. Bra fyllning i tex bakadpotatis. Eller gröp ur en zucchini och fyll med kesoröra på avokado, majs (om du vågar ;-))och någon örtkrydda. Gratinera i ugnen med lite god ost på.
Kesokokboken, är det någon som har skrivit den!?!