Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Archive for the ‘Fota’ Category

Måste bara dela med mig…

… av den här bilden. Dimma över ängarna en sensommarkväll. Sverige är fantastiskt fint!
field
Jag brukar vara helt värdelös på att fota vyer, men här tycker jag att jag lyckats ovanlig bra. Men så har ni ju inte sett mina andra försök heller.

Mannagrynsgröt med blåbär

Onsdagsfrukost. Mannagrynsgröt. Något jag länge inte gillade, sedan började tycka om, och sedan helt glömde bort. Kanske för att den är lite krävande. Nu är den tillbaka! För att friska upp gröten lite har jag börjat röra ner lite bär mot slutet, det känns ju mycket bättre än kanel och socker.

frukost5

Kanske inte helt perfekt näringsmässigt, men med blåbär och en äggmacka blir det väl inte så illa? Lite tidskrävande är det ju också, men mycket gott i alla fall. Nu kan jag mätt och belåten trotsa snömodden på väg till jobbet. Ha en riktigt bra dag idag!

Mannagrynsgröt

2-2.5 dl mjölk
2 msk mannagryn
en nypa salt
1-2 msk valfria bär (frysta funkar bra)

Koka upp mjölken med saltet och rör ner mannagrynen. Koka i ca 4minuter och rör under tiden (annars bränner det obevekligen fast!). Rör ner bären mot slutet så de tinar/blir varma. Servera med mjölk. För att slippa onödigt gnissel när det är dags att diska så rekommenderas det att använda en kastrull med teflonbeläggning.

Fotografering i gråskala

Hela helgen har varit väldigt grå, sådär så man knappt märkt att dagsljuset kommit och gått. Inget vidare väder för att praktisera fotografering (eller något annat för den delen) utomhus. Inte för att jag är speciellt bra på det över huvudet taget. Jag kryper gärna nära och fotar någon detalj och tycker det är väldigt svårt med naturfotografering. Jag borde väl öva då. Men jag skyller på vädret och fotar vidare inne i värmen.

En övervintrad chili lyser upp den grå dagen

En övervintrad chili lyser upp den grå dagen

En vintermorgon, annandag jul närmare bestämt, kunde jag ändå inte låta bli att försöka. Dimman som låg över Bråviken i det bleka vinterljuset var jag bara tvungen att fånga. Såhär såg det ut:

Vintermorgon vid Bråviken

Vintermorgon vid Bråviken


Sök i Bloggen

You are currently browsing the archives for the Fota category.