Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Mannagrynsgröt med blåbär

Onsdagsfrukost. Mannagrynsgröt. Något jag länge inte gillade, sedan började tycka om, och sedan helt glömde bort. Kanske för att den är lite krävande. Nu är den tillbaka! För att friska upp gröten lite har jag börjat röra ner lite bär mot slutet, det känns ju mycket bättre än kanel och socker.

frukost5

Kanske inte helt perfekt näringsmässigt, men med blåbär och en äggmacka blir det väl inte så illa? Lite tidskrävande är det ju också, men mycket gott i alla fall. Nu kan jag mätt och belåten trotsa snömodden på väg till jobbet. Ha en riktigt bra dag idag!

Mannagrynsgröt

2-2.5 dl mjölk
2 msk mannagryn
en nypa salt
1-2 msk valfria bär (frysta funkar bra)

Koka upp mjölken med saltet och rör ner mannagrynen. Koka i ca 4minuter och rör under tiden (annars bränner det obevekligen fast!). Rör ner bären mot slutet så de tinar/blir varma. Servera med mjölk. För att slippa onödigt gnissel när det är dags att diska så rekommenderas det att använda en kastrull med teflonbeläggning.

Leave a Reply


Sök i Bloggen