Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Archive for the ‘Böcker’ Category

Nötbiscotti med Wattleseeds

Igår var jag i huvudstaden för att gå på min roligaste (och hittills enda) releasefest. Anledningen var att min kära kusin släppte sin fina bok. Såklart hade jag med mig en ätbar present; Biscotti med massor av nötter smaksatta med de sista av mina Australiensiska Wattleseeds.

Biscotti

Nötbiscotti med Wattleseeds

100g paranötter
70g valnötter
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 kryddmått vaniljpulver
1 tsk wattleseeds mortlas
1 nypa salt
2 ägg
0.25 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna ca 5 minuter och hacka dem sedan grovt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan äggen och knåda till en smidig deg. Dela degen i två och forma till två rullar. Lägg dem på en plåt och grädda rullarna ca 25 minuter. Sänk värmen till 120 grader. Tag ut rullarna och skär dem i sneda remsor, ca 1 cm breda. Sätt tillbaka dem i ugnen och låt dem torka. Det tar ca 25 minuter.

Nu ska jag sätta mig med hennes bok, en kopp te och en av de biscotti som inte fick plats i presentburken!

Inspiration i köket

Tidigare i veckan fyllde jag år, och jag fick massor av fina presenter, flera som anknyter till mitt intresse för bakning och matlagning. Två kokböcker, Leila Lindholms “A piece of cake” och Anna och Fanny “Under valnötsträdet”. Leilas bok har jag bläddrat massor i och suktat efter länge. Under valnötsträdet har jag bara hört talas om men efter en snabb titt så verkar även den fylld av härlig inspiration. Den är dessutom med på årets bokrea!


Bilder: Adlibris.se

Nu undrar jag bara hur jag ska hinna få utlopp för alla idéer innan jag försvinner till Australien i nästan två månader (boende på hostel är nog inte optimalt för avancerade experiment i köket). En skidvecka i Dolomiterna ska också hinnas med innan dess och på jobbet är det fullt upp. Ja ja, planera och inspireras kan man ju alltid ändå!


Sök i Bloggen

You are currently browsing the archives for the Böcker category.