Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Nötbiscotti med Wattleseeds

Igår var jag i huvudstaden för att gå på min roligaste (och hittills enda) releasefest. Anledningen var att min kära kusin släppte sin fina bok. Såklart hade jag med mig en ätbar present; Biscotti med massor av nötter smaksatta med de sista av mina Australiensiska Wattleseeds.

Biscotti

Nötbiscotti med Wattleseeds

100g paranötter
70g valnötter
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 kryddmått vaniljpulver
1 tsk wattleseeds mortlas
1 nypa salt
2 ägg
0.25 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna ca 5 minuter och hacka dem sedan grovt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan äggen och knåda till en smidig deg. Dela degen i två och forma till två rullar. Lägg dem på en plåt och grädda rullarna ca 25 minuter. Sänk värmen till 120 grader. Tag ut rullarna och skär dem i sneda remsor, ca 1 cm breda. Sätt tillbaka dem i ugnen och låt dem torka. Det tar ca 25 minuter.

Nu ska jag sätta mig med hennes bok, en kopp te och en av de biscotti som inte fick plats i presentburken!

4 Responses to “Nötbiscotti med Wattleseeds”

 1. November 11th, 2009 at 22:01

  Agnes says:

  Och de var MYCKET goda!
  Kram

 2. November 11th, 2009 at 22:30

  Lotta Hellström says:

  Så bra, det gör mig glad! Kram tillbaka

 3. December 16th, 2010 at 18:34

  Pelle says:

  Kunde du få tag i wattleseed i Sverige? Om så, hur gjorde du?? Vi hade också med oss några wattleseed från Australien men nu är de slut, tyvärr…

 4. December 18th, 2010 at 11:30

  Lotta Agholme says:

  Tyvärr Pelle, jag har inte heller hittat dem i Sverige, men nu när du kommenterade så fick jag lite ny energi att leta. Kanske kan man beställa från Australien? Men de var ganska svåra att få tag i där också tyckte jag.

Leave a Reply


Sök i Bloggen