Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

På begäran - mer vegetariskt

veggogryta

För ett par dagar sen blev jag sådär ivrig och upphetsad som jag kan bli när jag pratar om god mat. Ämnet för stunden var denna veggogryta med mango chutney och saffran. En kär vän tyckte absolut att jag skulle lägga upp receptet på bloggen, för mer inspiration när det gäller veggo-mat skadar ju aldrig. Jag har créme fraiche i, men om man vill ha den helt vegan struntar man bara i det, eller tar någon soja-produkt istället.

Det kan ju tyckas lite alldagligt för en fredagsmiddag (om man är på det viset), men med tanke på saffranspriset just nu så skulle den kanske uppgraderas till riktig festmiddag? Gott som tusan är det i alla fall!

Veggogryta med mangochutney och saffran

4 portioner

ingredienser:
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 gul och 1 röd paprika
1 liten squash
1 knippe broccoli
1 tsk ingefära
1 paket saffran
1 burk kikärter (eller hemkokta)
1 dl het mango chutney
1 dl créme fraiche
1 burk ananasringar

Gör såhär: Strimla löken och finhacka vitlöken. Skär alla grönsaker i lagom stora bitar. Fräs löken i lite olja några minuter, tillsammans med ingefära och saffran. Tillsätt resterande grönsaker och låt dessa fräsa med några minuter till. Tillsätt mango chutney, créme fraiche och låt koka ihop några minuter tills grönsakerna böjar bli mjuka. Salta och peppra. Tillsätt kikärterna och låt dem bli varma. Dela ananasringarna i bitar och tillsätt mot slutet. Servera med pasta/couscous/quinoa och toppa med lite koriander och rostade pinjenötter. Ät och njut!

Leave a Reply


Sök i Bloggen