Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Nu är det dags att dela med sig

Här kommer en lasagne, som länge varit en återkommande favorit. Man kan fråga sig varför jag då inte tidigare delat receptet med mina läsare. Ville jag hålla det för mig själv kanske? Nej, svaret är nog att den har lite svårt att fastna på bild. Idag jagade jag den som värsta paparazzin, men den var fortfarande lite svårfångad. Ni får hålla till godo med bilden som blev.

Nog för att jag tjatat om genuin Italiensk mat på sistone, men den här gången får Italienarna faktiskt ursäkta. Den här lasagnen är inte autentisk italiensk, har influenser från flera världsdelar men den här gången bryr jag mig inte! Receptet kommer från början från viktklubb, så om man vill känna sig lite nyttig passar det också bra. Men framförallt är den helt fantastiskt god.

Då jag helst köper ekologisk kyckling, och då blir det framförallt hel kyckling, så brukar jag passa på att använda resterna från den ugnsgrillade kycklingen. Man kan såklart ta en färdiggrillad kyckling också. När jag var i full färd att röra ihop fyllningen kom jag att tänka på att det förmodligen är lika gott att äta fyllningen till ris eller klyftpotatis. Säg till om ni testar!

Kycklinglasagne

Ett hörn av den goda, men svårfotograferade lasagnen

Kycklinglasagne

6 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 paprika
2 tetror/burkar krossade tomater
1-2 tsk curry
1-2 tsk ingefära
1 dl mango chutney
köttet från en halv stor bosarpskyckling (eller en hel färdiggrillad)
250 g keso
50 g riven ost
ca 1/2 paket lasagneplattor

Gör såhär: Hacka lök och vitlök. Strimla paprika och zucchini. Hetta upp olja i en stor stekpanna, fräs ingefära och curry en kort stund och tillsätt sedan löken och grönsakerna. Låt fräsa några minuter. Tillsätt sedan de krossade tomaterna (spara en liten skvätt till botten av lasagnen) och mango chutneyn. Låt koka några minuter och tillsätt sedan kycklingen som delats i mindre strimlor. Smaka av med salt o peppar om det behövs. Börja med den sparade tomatkrossen i botten av en långpanna (gärna med teflonyta) och lägg ett lager med lasagneplattor. Lägg sedan på en tredjedel av kycklingröran och hälften av keson. Fortsätt med ytterligare ett lager plattor, kycklingröra och keso. Avsluta med plattor, det sista av röran och toppa till sist med den rivna osten. Grädda i 30 minuter i 225 grader. Låt gärna stå en liten stund i rumstemperatur när den är klar. Om du inte är alldeles för hungrig vill säga!

Tags: , , , ,

3 Responses to “Nu är det dags att dela med sig”

 1. November 2nd, 2010 at 09:15

  Sandy says:

  Lasagne är bra mat. Så väldigt gott, lätt att göra till många och i försvenskad version kan man ju göra lasagne med nästan vad som helst! Som en vår generations pyttipanna. Jag gillar att du bara har en sås. Annars blir det lätt för mycket grytor i vårt lilla kök. Jag ska prova en-såskonceptet och ersätta ostsås med keso eller annan ostgegga!
  Ett tips om man har plats, tid och ork är att göra en klassisk ostsås med mycket dragon, kyckling och majs. Varva med tomat och grönsakssås och det blir en annan variant på kycklinglasagne.

 2. November 2nd, 2010 at 09:17

  Sandy says:

  P.S Om man tycker majs i lagagne verkar läskigt kan man utesluta den ;-) D.S

 3. November 3rd, 2010 at 22:05

  Lotta Agholme says:

  Vilka härliga idéer du har! Ett annat tips om man har dåligt med möjligheter/är för lat för ostsås kan man istället blanda yoghurt och äggulor (lika många dl yoghurt som äggulor).

Leave a Reply


Sök i Bloggen