Ruskigt bra höstsallad
Helgen bjöd på en tur till Skåne, som trots ruskväder bjöd på trevliga skogspromenader, men även mycket god mat och ännu mer prat. Så blir det lätt när man träffar riktigt goda (och gamla) vänner. Maten gick helt i höstens tecken, med rödbetssoppa och höstgryta. “I stället för en blomma” hade jag med mig två surdegar och vi hann även med att baka ett bröd ur Martin Johanssons “Enklare bröd”. En mycket inspirerande bok, som jag snart kommer köpa till mig själv också!
Mitt i allt detta kom jag på att nu är ju den allra bästa tiden att göra sallad på rotfrukter! Därför bjuder jag på ett gammalt tips på veckosallad, som kan bestå av just vitkål, morot, lite paprika och purjolök. En dressing på det bestående av olja, vinäger o socker osså står sig salladen hela veckan! Jag ska själv göra en rejäl omgång i morgon.
Tags: höst, Mat, rotfrukter, Sallad, Vegetariskt
This entry was posted on Sunday, October 24th, 2010 at 22:25 and is filed under Mat, Sallad. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.