Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Visst bakas det bröd!

Det har varit väldigt tyst på bak-fronten här på bloggen. Har hon slutat baka, kanske några av er undrar. Nejdå, här bakas fortfarande vårt dagliga bröd. Jag har dock (för en gång skull) gått tillbaka till mina gamla recept och inte gjort något som känts nytt nog att dela med mig av.

Fikon o hasselnötsbröd

Bland annat bakade jag ett surdegsbröd med fikon och hasselnötter. I efterhand kom jag på att det var i det närmaste identiskt med det här brödet. Värt att testa med andra ord, även om man (som jag) är lite tveksam till fikon!

Skradmjölsbröd

Sedan så gav jag mig även på ett recept som jag utlovade skulle bli ett återkommande vardagsbröd. Inte en enda gång hittills hade jag bakat det. Brödet i fråga hade också en tvivelaktig mängd mjöl och när jag nu återigen testat receptet så kan jag konstatera att 300g mjöl var väldigt lite. Jag skulle tro på 350-400g mjöl, om man inte ska få lika kladdig deg som jag fick denna gång. Eller så jäser och bakar man brödet i formar istället, och får dessa fina limpor! Det behöver inte bli så fel trots allt!

Till sist måste jag passa på att puffa lite extra för dessa bullar! De är en riktig hit varje gång.

Snart kommer det återigen nya bröd från min gamla assistent!

Tags: , ,

Leave a Reply


Sök i Bloggen