Lördagkvällens räddare
Det mesta av energin den här helgen har lagts på att färdigställa projekt garderobsbygge. Framåt lördagskvällen ville vi ändå äta något gott och jag har suktat efter gnocchi ett tag nu. Jag är ju lite galen, så såklart skulle det vara hemgjord gnocchi efter det här receptet. Det hela fulländades sedan med smörstekta trattkantareller samt salladslök!
Gnocchi med trattkantareller
2 port
2 portioner gnocchi, hemgjorda eller köpta
2-3 dl förvällda trattkantareller
3 salladslökar
smör
salt
peppar
Gör såhär: Fräs kantarellerna i smör. Koka gnocchin snabbt (när de flyter upp är de klara) och blanda dem med kantarellerna. Tillsätt lite mer smör, fräs gnocchin snabbt och smaka av med salt o peppar. Strö över strimlad salladslök mot slutet. Servera direkt!
Severa som en förrätt/liten middag på egen hand, eller som tillbehör till t.ex en lammkotlett som vi gjorde denna kväll.
Den här gången passade jag även på att göra dubbel sats, så nu har jag okokta gnocchis i frysen till nästa gång!
Tags: gnocchi, helgmat, Mat, trattkantareller, Vegetariskt
This entry was posted on Sunday, October 31st, 2010 at 21:32 and is filed under Festligt, Mat, Vegetariskt, pasta. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
November 3rd, 2010 at 22:09
Lotta Agholme says:Ja, det blev verkligen en höjdare!
November 3rd, 2010 at 23:09
Sofie / Mumsfillibaba says:Gud så gott!! älskar gnocci. Och tillsammans med trattisar låter det supergott!!