Har du sett herr Kantarell?
Det har jag! Och hela släkten kantarell med honom! Jag tänker såklart inte tala om svampstället, men kan hålla med i pappas beskrivning när han såg “ett hav av kantareller”.
Så, vad gör man med ett hav av kantareller? Såklart kan man förvälla och frysa in en hel del, men sedan så måste man ju få frossa också. Vi fick så många fina uppläggningsfat i bröllopspresent och jag har länge tjatat om att äta mer mat på fat. Så, jag ger er kort och gott: kantarellpasta!
Kantarellpasta
4 port
4 portioner spaghetti
ca 2 liter rensade kantareller (eller så mycket du har samvete att ta)
3 scharlottenlökar
1.5 dl grädde
salt
peppar
persilja
parmesanost
Gör såhär: Skala och skiva scharlottenlöken, fräs den mjuk i smör och lägg åt sidan. Dela de stora kantarellerna och lägg alla i torr panna. Låt vätskan koka bort och tillsätt sedan en rejäl klick smör. Fräs kantarellerna, salta och peppra och tillsätt löken mot slutet. Häll sedan över grädden och låt koka in någon minut. Koka under tiden spaghettin och blanda sedan med kantarellfräset. Lägg upp på fint fat, strö över grovhackad persilja och riven parmesan. Kanske behövs det en sväng till med pepparkvarnen?
Tags: hittat i skogen, Kantareller, Mat, pasta, vardagsmat, Vegetariskt
This entry was posted on Tuesday, September 21st, 2010 at 21:25 and is filed under Hittat i naturen, Mat, Vegetariskt, pasta. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
September 28th, 2010 at 11:11
Ida says:Ikväll ska vi laga din kantarellpasta! Längtar redan!
September 28th, 2010 at 11:17
Ida B says:Just det, du känner ju så många Idor så bäst att säga att kommentaren ovan är från Ida B.
September 28th, 2010 at 15:39
Lotta Agholme says:Antar att ni hittat en massa svamp då, vad kul! Jag såg nog att det va du (jag ser ju mailadressen)!