Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Min fredagspizza blir er söndagspizza

Ädelostpizza

Traditionen med fredagspizza startade tidigt i min familj. Den bestod ganska ofta av hembakad pizza, där degreceptet kom från vår nyinköpta matberedare. Ibland bestod den även av köpepizza, när vi tillbringade helgen hos pappa och önskade oss just det från byns nyöppnade pizzeria. Det var nytt och stort.

Fortfarande är nog fredagspizzan den mest frekvent återkommande rätten på fredan. Eller ska vi säga helgen, för det är nog lika vanligt med söndagspizza (men då brukar fredagsmaten bestå av något annat). Nu för tiden är den nästan alltid hembakad och ingredienserna har blivit färre, men exklusivare. Mannens fantastiska tomatsås, stark chorizo eller parmaskinka, mozzarella eller chevré och någon form av svamp blir det oftast.

Denna gång blev jag istället inspirerad av Tinas (på Pickipicki) pizza med rödbetor och chevré, men varierade toppingen en del. Det blev Champinjoner, ädelost och valnötter. Lite bladsallad på toppen när pizzan var färdiggräddad. Fantastiskt gott och funkar toppen fredag, som söndag.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply


Sök i Bloggen