Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Snabb middag bland andra bestyr

Det har varit lite dött på bloggen ett tag. Jag skyller på bröllopsbestyr (både egna och andras). Det betyder att det kanske blir lite glesare med inlägg här ibland, om detta inte ska förvandlas till en bröllopsblogg. Och det ska det inte!

Men äta måste man ju. Och man kan inte köpa mat från Kolgrillsbaren varje dag. Då är det tur att det finns snabba rätter att ta till. Trots att våren tillfälligt dragit sig tillbaka är jag fortfarande sugen på lättare rätter, så som sallader med couscous, bulgur eller andra gryn/frön. Så exemplet nedan kommer säkerligen varieras i det oändliga framöver.

Bulgursallad

Basen är som sagt någon form av gryn eller frö som man gillar. Detta kokas och blandas med grönsaker/frukt man gillar. Här hittar vi bland annat avokado, melon, sparris och tomater. Lite god olja, salt och peppar hälls och strös sedan över det hela. Stek/grilla sedan lite fisk, kött eller som här Halloumi och servera med en god sås. Vi testade en mango/chilisås som var helt godkänd!

Tags: , , , ,

Leave a Reply


Sök i Bloggen