Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Snabbt kan och också vara väldigt gott!

Jag har ibland en förmåga att göra saker lite väl komplicerade. Som när jag får för mig att laga vardagsmiddagar som tar över timmen. Då står sambon och jag båda och hänger framför ugnen/spisen och blir lite väl tjuriga. I veckan lagade jag den här pastarätten, som är ett försök att motverka denna trend och bevisa (mest för mig själv kanske) att även snabba rätter kan vara mycket goda!

Laxpasta

Pastasås med spenat och kallrökt lax

4 port
1 liten gul lök
1 stor påse färsk bladspenat (250g) eller samma mängd fryst
2 dl créme fraiche
50 g gorgonzola
50 g valnötter
rapsolja
salt
peppar

200 g kallrökt lax

4 portioner pasta t.ex fusilli

Gör såhär:
Sätt på pastavatten och lägg såklart i pastan när det börjar koka. Dela valnöttern något och rosta i torr panna. Hacka löken och skölj spenaten noga. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och spenat. Tillsätt créme fraiche och ost. Låt denna smälta i såsen på svag värme. Smaka av med salt och peppar. När pastan kokat klart häller du av vattnet och blandar pastan med spenatsåsen. Rör även ner valnötterna. Lägg upp på tallrikar och toppa med kallrökt lax som strimlats. Ät och njut på direkten!

Tags: , , ,

Leave a Reply


Sök i Bloggen