Långfrukost när snön yr utanför fönstret
Efter gårdagens firande var det skönt att ta en långfrukost idag. Speciellt som snön verkligen yrde utanför fönstret (det gör den fortfarande dessutom)!
Även om jag var lite seg igår kväll rörde jag ihop en deg inspirerad av dessa bröd. Jag behöll förhållandena jäst-mjöl-vatten-salt, men ändrade lite i mjölsorterna. Det blev rågmjöl, dinkelfullkorn och vetemjöl special. Sedan så rörde jag även ner lite solrosfrön och tranbär. Degen fick sedan jäsa i kylen över natten och resten av utförandet blev ungefär som Martin beskrev det. Lätt som en plätt hade vi underbart doftande, varma fukostfrallor!
Detta kommer upprepas många helgmornar framöver, för det är ju så lätt! Det är skönt att baka med jäst ibland som omväxling.
Tags: Bröd, frallor, Frukost, helgfrukost, kalljäsa
This entry was posted on Saturday, February 20th, 2010 at 17:29 and is filed under Baka, Bröd, Frukost. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.