Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Månadens “kan själv”: Tomatpesto!

För några helger sedan var jag och hälsade på bror och blev bortskämda med stor-frukost två mornar i rad. Många goda juicer, flingor och smörgåspålägg dukades fram både lördag och söndag. En riktigt favorit blev peston på soltorkade tomater, speciellt tillsammans med färskost.

En normalt funtad människa hade nu tänkt “vad trevligt, det här kan jag också köpa hem”. Nu är jag ju inte en normalt funtad människa utan tänkte istället “det här borde man kunna göra själv”. Och visst kan man det! Såklart var jag även tvungen att dutta lite med smaksättningen (lite vitlök för att pigga upp smakerna och några kapris för sältan) och tycker själv att jag fick till en riktigt bra tomatpesto. Titta noga på burken nu, snart är den slut!

Tomatpesto

Pesto på soltorkade tomater

ca 10 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk kapris (beroende på hur mycket sälta man vill ha)
peppar
lite olja från tomaterna

Gör såhär:
Strimla tomaterna och hacka vitlöken. Lägg det tillsammans med kaprisen i en hög bunke, häll över lite av oljan från tomaterna. Mixa med stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med peppar och tillsätt kanske lite mer olja. Bred på en macka (gärna med lite färskost i botten) och toppa med valfria tillbehör!

Tags: , , ,

Leave a Reply


Sök i Bloggen