Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Mat på tur del 3 - nu drar vi ut på de sju haven!

Bulgurotti med grillade grönsaker och halloumi

Andra delen av semestern delades upp rättvist mellan sommarstugan och segelbåten. Tre turer med båten blev det, med två olika gäng (o en liten sväng själva också). Alla lika trevliga, alla speciella på olika vis. Eftersom det här är en matblogg framför allt så måste jag ju speciellt framhäva den sista turen. Vi hade kanske det sämsta vädret (även om spinackerseglingen genom stendörren kommer bli legendarisk och åskovädren var riktigt häftiga), men helt klart den godaste maten. För det tar jag däremot ingen som helst ära, utan ger det utan omsvep till Sandy, som flitigt kommenterar här i bloggen. Jag borde nog bjuda in henne och (gäst)blogga, för hon är en stor inspirationskälla.

Grönsaker i väntan på grillen

I väntan på grillen får grönsakerna akta sig för alla fötter.

För att jag inte ska tappa ert intresse så kommer här helt enkelt (segel) sommarens godaste middag!

Bulgurotti med ungersk korv och kantareller

- med grillade grönsaker och halloumi

3-4 dl grov bulgur
1 buljongtärning
några torkade trattkantareller (valfritt)
pizzakrydda (el frysta franska örter om det finns att tillgå)
1 riktigt stark korv, gärna ungersk djävelskorv
2 färska gula lökar
kantareller (efter tillgång och samvete)
vatten (enl paketet + lite till)
olivolja
salt, svart peppar

1 paket halloumi
1 aubergine gärna ekologisk tigeraubergine
1 paprika

Bulgurotti

Bulgurotti puttrar på båtens lilla kök.

Det grillade

Grönsakerna sköter sig (nästan) själv på grillen.

Gör såhär: Förbered bulgurn hemma i en påse genom att tillsätta buljongtärning, pizzakrydda och trattkantareller. När det är dags för middag skivas korven och delas i halvmånar. Hacka löken och förväll kantarellerna om de är färska. Svetta korven så den börjar släppa ifrån sig delar av fettet. Tillsätt lök och kantareller och låt stekas i korvfettet. Tillsätt vatten och låt puttra på svag värme så det blir riktigt klibbigt, tänk risotto. Under tiden grillas grönsaker och halloumi penslat med olivolja och lite havssalt.

Servera i solnedgången, till exempel med en tomatsallad.

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “Mat på tur del 3 - nu drar vi ut på de sju haven!”

 1. August 29th, 2011 at 09:19

  Sandy says:

  Tack för komplimangen. Men måste då passa på att säga att jag gladeligen läser och kommenterar för att Den Röda Tråden ger mig inspiration att prova på nytt. Som sås tex. Brukar vara för lat för det, men efter ett inlägg här bestämde jag mig för att sata mer på sås. Senaste såsen var en grönmögelostsås till dovhjortsbiffarna vi grillade i ösregn förra helgen, den vart mycket uppskattat. Slutligen: Tack Lotta för att vi fick fixa middagrna på seglatsen. Det var en kul utmaning, bra att resultatet gick hem :-)

 2. September 25th, 2011 at 13:17

  tina says:

  Bulgurotti vill jag ha! Gillar särskilt det här med att den serveras i solnedgången! Bjuder du? :-)

 3. September 27th, 2011 at 21:36

  Lotta Agholme says:

  Såklart jag bjuder! Solnedgången kan jag dock inte lova (förrän nästa sommar då). Men det kanske funkar ändå?

Leave a Reply


Sök i Bloggen