Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Coleslaw på mitt sätt

När jag var utbytesstudent i slutet på 90-talet så bodde jag i North Carolina, en del av den Amerikanska södern. Det jag minns mest i matväg var att det väldigt sällan serverades potatis. Som tillbehör till köttet åt vi ofta majs, bönor eller min favorit; en riktigt onyttig pastasallad (återkommer om den någon gång). Två saker som också ofta förekom, men som jag aldrig gillade var sötpotatis och coleslaw. Sötpotatisen har jag inte riktigt blivit vän med än, men coleslaw gillar jag verkligen! Om man gör det på mitt sätt vill säga. Lite friskare och inte så kladdigt “majonnäsig”.

Coleslaw

Coleslaw

till 4 som tillbehör
100 g vitkål
1 morötter (ca 100 g)
1 äpple
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
1-2 tsk stark senap
en skvätt olivolja
salt, peppar

Gör såhär: Riv morötterna och äpplet grovt, hyvla vitkålen med en osthyvel. Lägg i en skål och blanda med yoghurt, senap och en skvätt olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå och dra ett tag innan servering. Och blir det något över så är den minst lika god dagen efter.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply


Sök i Bloggen