Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Pimp my porridge!

Den ovanligt kalla och snörika vintern till trots har jag ätit väldigt lite gröt till frukost. Hur varmt o gott det än blir i magen har den alltid tett sig tråkigare än filen med alla frukter, bär, kryddor (återkommer till det), nötter och frön. Inte ens fantasirika blandningar av dinkel- vete- och rågflingor eller toppingar av torkad frukt har hjälpt.

Tills nu. Häromveckan gjorde jag en nöt-frö-frukt blandning som framförallt var tänkt till filen. En morgon var dock filen var slut och det blev trots allt havregrynsgröt. Med äppelmos. Och min nytillverkade blandning. OJ vad gott det var! Det var så gott att jag åt en rejäl portion havregrynsgröt till söndagsfrukosten. Det är ett väldigt bra betyg, då jag annars vill lyxa till det med fruktsallad, turkisk yoghurt, pannkakor eller svulstiga mackor! Kan inte riktigt förklara vad som gjorde det så extra mumsigt, men de rostade koksflingorna bidrog säkert. Såklart delar jag med mig av den fantastiska blandningen (som säkerligen kan och kommer varieras i det oändliga). Glöm bara inte kokosen, inte heller att rosta den. Det är pricken över det lilla i:t.

Pimpad gröt

Äppelskivorna är inte nödvändiga, de bidrar bara till känslan av lite helglyx.

Frukosttopping

proportioner efter behag
Kokosflingor
Solrosfrön
Valnötter
Pecannötter
Linfrön
Russin
Tranbär
Gojibär

Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna. Hacka nötterna och rosta även dem tillsammans med solrosfröna. Låt svalna Blanda allt i en fin burk och strö sedan över valfri frukost!

Tags: , , , ,

Leave a Reply


Sök i Bloggen