Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Bakmaraton del 1

Bröd-böckerna!

Inte bara inspiration, de är snygga på väggen också!

Med såhär mycket inspiration (och det är bara ett smakprov) så kan det tyckas vara lite “overkill” att hitta på egna bröd. Men det är just så jag använder alla bröd-böcker nu för tiden, för inspiration till egna bröd. Martins bok kom nu i veckan och är så inspirerande att till och med sambon sprang iväg och satte surdeg. Roligt att ha boken från killen som inspirerade mig till att våga börja baka bröd!

Nu var inte surdegen klar till starten av mitt bakmaraton, så det fick bli en favorit i repris. Det betyder dinkelbröd med valnötter! Den här gången tog jag macademianöts-olja istället för olivolja och tillsatte lite wattleseeds från Australien. En liten extra kick i aromen blev det. Hur gott som helst som vanligt.

valnotsbrod2

Två dinkelbröd till jäsning, en med skarven upp och en med skarven ner.

Valnötsbröd!

Färdigt! Var tvungen att provsmaka innan fotografering!

Men är det ett maraton så är det, så nu fortsätter jag med lite surdegsbröd! Återkommer i morgon!

Leave a Reply


Sök i Bloggen