Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Bakmaraton del 2 (och 3)

Vaknade av att F pysslade i köket och trollade fram äggröra och bacon. Vilken härlig start på dagen! Innan jag var tvungen att smita iväg till jobbet en sväng hann jag knåda ihop dagens bröd och sätta det på jäsning. Gotlandslimpa a la Martin var tanken, ett av bröden i hans nya bok. Som vanligt blev det inte riktigt som receptet angav; rågsikt blev råg- och vetemjöl, muscovadosocker blev mörk sirap, fänkål blev kummin och jag syndade till och med och tog malen pommerans. Men hellre ett annorlunda bröd än inget alls tycker jag. Och det här blev inte fy skam!
Gotlandslimpa

F fick som sagt även han inspiration och satte igång med surdegsbaguetter med stor inlevelse. Resultatet blev tipp topp för att vara första gången någonsin med surdeg, eller vad sägs?

baguette

När allt var klart pustade vi ut med en välförtjänt fika på nybakt bröd! Nu är brödförrådet välfyllt, visst blir det mer bakat inom en snar framtid, var så säker!

Bakmaraton

4 Responses to “Bakmaraton del 2 (och 3)”

  1. September 22nd, 2009 at 09:38

    dennisMat says:

    Vilka fina bröd! Jag har oxå fått upp ögonen för bakning!

  2. September 22nd, 2009 at 10:46

    Lotta Hellström says:

    Visst är det härligt med bröd, men även med mat i allmänhet. Ska kolla in din blogg för mer inspiration!

  3. September 22nd, 2009 at 15:12

    tina says:

    Wow vilka snygga bröd, åh vad jag blir sugen på att ställa till med ett baka-bröd-maraton här hemma. Vill, vill, vill!

  4. September 23rd, 2009 at 22:34

    Lotta Hellström says:

    Tackar! Visst är det kul med bröd som både är snygga och goda… Det är ju bara att sätta igång vettja!

Leave a Reply


Sök i Bloggen