Krossgröt med äpple och kanel
Bättre sent än aldrig kommer nu måndagens frukost
Det blev gröt på 4-kornskross kokad i granatäpplejuice med tärnat äpple och kanel. Till det blev det en macka på Dinkel- och valnötsbröd med ost och kalkon samt ett glas grapefruktjuice.
Första blogg-frukosten blev ett experiment som krävde lite förberedelser (krossen lades i blöt kvällen innan) och jag var lite tveksam när jag såg gröten. Men smaken motsvarade inte alls det lite tråkiga utseendet utan det var jättegott. Kanske var granatäpplejuicen (som egentligen inte var juice utan dryck) lite söt, och vanlig äppeljuice hade varit bättre.
Inget för den som har svårt att äta på morgonen, men varmt och mättande för den som vill ha en stadig frukost!
Krossgröt med äpple och kanel
för en person
0.5 dl 4-kornskross
1 dl granatäpplejuice
1-1.5 dl vatten
0.5 äpple
salt
kanel
mjölk
Lägg krossen i blöt i juice och vatten över natten. Koka upp på morgonen och låt koka 20-30 minuter (nu kan du t.ex. dusha under tiden). Tillsätt salt och kanel på slutet, tärna äpplet och låt ligga med ett par minuter när gröten sväller. Servera med mjölk.
This entry was posted on Monday, February 23rd, 2009 at 19:51 and is filed under Frukost, Mat, Tema. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.