Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Krossgröt med äpple och kanel

Bättre sent än aldrig kommer nu måndagens frukost

Frukost måndag

Det blev gröt på 4-kornskross kokad i granatäpplejuice med tärnat äpple och kanel. Till det blev det en macka på Dinkel- och valnötsbröd med ost och kalkon samt ett glas grapefruktjuice.

frukost2

Första blogg-frukosten blev ett experiment som krävde lite förberedelser (krossen lades i blöt kvällen innan) och jag var lite tveksam när jag såg gröten. Men smaken motsvarade inte alls det lite tråkiga utseendet utan det var jättegott. Kanske var granatäpplejuicen (som egentligen inte var juice utan dryck) lite söt, och vanlig äppeljuice hade varit bättre.

Inget för den som har svårt att äta på morgonen, men varmt och mättande för den som vill ha en stadig frukost!

Krossgröt med äpple och kanel

för en person
0.5 dl 4-kornskross
1 dl granatäpplejuice
1-1.5 dl vatten
0.5 äpple
salt
kanel
mjölk

Lägg krossen i blöt i juice och vatten över natten. Koka upp på morgonen och låt koka 20-30 minuter (nu kan du t.ex. dusha under tiden). Tillsätt salt och kanel på slutet, tärna äpplet och låt ligga med ett par minuter när gröten sväller. Servera med mjölk.

Leave a Reply


Sök i Bloggen