Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Tema: Frukost

Frukost är nog den måltid jag gillar bäst. Det finns ju så mycket gott, och på helgerna kan jag äta frukost halva förmiddagen. Den kommande veckan tänkte därför ha frukost-tema. Varje dag kommer jag visa upp min frukost, som ska vara något nytt varje morgon.

Jag ska inte krångla till det, utan frukostarna ska bestå av saker jag oftast har hemma och de ska vara snabba att fixa (i alla fall på vardagarna). Jag är ganska traditionell med mycket “mjölkprodukt och macka” alternativt “gröt och macka” och det kommer bli lite (roliga?) varianter på detta. Till helgen kommer kanske lite mer tidskrävande varma frukostar.

Tanken är dels att jag själv ska variera mig lite mer och samtidigt (förhoppningsvis) inspirera andra till att äta mer/annorlunda frukost. DN Söndag skriver senast idag att var tredje svensk äter för dåligt till frukost. Det här får väl bli mitt bidrag att försöka ända på det! Hoppas ni blir inspirerade!

Ge gärna kommentarer och egna tips på goda frukostar så jag kan förnya mig ännu mer, för frukost, det blir det ju varje morgon!

Dessutom:
Nu när fastlagssöndagen är här så har min semmel-säsong startat. Första “lovliga” semlan är uppäten och det kommer säkert förslag på semmelvarianter några tisdagar framöver, för nu är semmeltisdagarna här!

Leave a Reply


Sök i Bloggen