Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Lördagsutflykt med matsäck

Idag var tanken att jag skulle testa långfärdsskridskor för första gången. Min uppgift var att fixa matsäck, och med en stor portion energi och inspiration gjorde jag ett försök att baka egna ciabatta. Receptet tog jag från Jan Hedhs bok “Bröd”, i princip utan förändringar (även om jag funderade lite över hur “över natt” kunde bli 24-48 timmar). Ciabattorna blev mycket lyckade, men jag och “Janne” var inte riktigt överrens om hur de skulle bakas ut så nästa gång ska jag försöka ett eget sätt som inte skapar svårt deformerade bröd. De snyggaste bröden blev mackor med philadelphia, kalkon, avokado och grönsaker.

chiabatta

Härliga matsäcksmackor innan de packades ner tillsammans med varm choklad!

Tyvärr var det alldeles för mycket snö på isen för att åka skridskor, så vi fick njuta av picknicen i solen utan att åka några skridskor. En annan gång kanske. Tillsammans med varm choklad och några gifflar blev det en riktigt bra picknic!

Med sambon på konferens i USA denna vecka så har jag fritt spelrum i köket! Vi får se var det slutar! Idag blir det dock bara en lugn hemmakväll med melodifestivalen och ost, kex och portvin!

Leave a Reply


Sök i Bloggen