Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Dags att ta tillvara på resterna från julen!

… inte så att jag ska börja tugga på granen, men det finns ju annat att ta hand om. Dessutom är ju ofta resterna från julen mat av det lite mer extravaganta slaget och varför inte ta tillvara på det utan att få julbordskänslan igen?

De tre stora “överbliven” råvarorna här är rökt lammfiol (MUMS!), hemgravad lax, skinka (det blir alltid skinka kvar!) och ett halvt rödkålshuvud. Lammfiolen och rödkålen tog vi hand om häromdagen.

Wrap

Lammfiolwraps med rödkålscoleslaw

1/2 mellanstort rödkålshuvud
1 äpple
ca 3 dl medelhavsyoghurt
2 msk dijonsenap
olivolja
salt
peppar

rökt lammfiol i strimlor
tortillabröd
senap

Gör såhär:
Riv rödkålen fint (det går lättare med en osthyvel) och riv äpplet. Blanda yoghurt, senap och olja och rör sedan ner kålen och äpplet. Smaka av med salt o peppar. Lägg en rejäl klick coleslaw på ett tortillabröd, strö över lammfiol och toppa med lite extra senap!

One Response to “Dags att ta tillvara på resterna från julen!”

  1. March 2nd, 2010 at 22:50

    tina says:

    Gott! Rödkål, äpple och rökt kött låter finfint, helt i min smak! :-)

Leave a Reply


Sök i Bloggen