En ny favorit bland hoummosarna!
För ett tag sen komponerade jag ihop en avokadohoummus, som blev riktigt populär här hemma. Hur bra saker jag bakar/lagar än blir så har jag väldigt svårt att göra samma sak igen utan att ändra något. Jag har därför länge funderat på att göra en annan hoummusvariant. Denna gången blandade jag i soltorkade tomater och chilipulver i stället, och jag tror tamejtusan den här varianten blev strået vassare!
Sen kan man ju fråga sig hur mycket man kan mixtra med hoummus och fortfarande få kalla det just hoummus…. Jag får undersöka saken!
Hoummus med soltorkade tomater
250 g kikärter
2 msk tahini
1-2 msk citronjuice
1-2 vitlöksklyftor
ca 10 soltorkade tomater i olja
2-4 msk olja (från tomaterna)
chilipulver
salt
peppar
Gör såhär:
Lägg kikärterna, tahini, citronjuice, vitlöken i bitar, hälften av tomaterna och oljan i en mixer (eller skål till stavmixern). Mixa tills allt är en slät smet. Tillsätt lite mer olja/vatten om den är för tjock. Smaka av med chilipulver, salt och peppar. Strimla resterande tomater och blanda i på slutet. Vakta sedan kylskåpet så att ingen smyger sig dit och äter upp allt i ett nafs!
This entry was posted on Sunday, November 1st, 2009 at 15:57 and is filed under Mat, Snacks o annat smått, Vegetariskt. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
November 1st, 2009 at 16:05
Sanna says:Oh vad härligt med soltorkad tomat i! Gud vad sugen jag blev på lite hoummus och en god biff i lite pitabröd. Mmmm….
November 1st, 2009 at 21:11
Lotta Hellström says:Sanna: Det lät ju supersmarrigt ju! Hoppas på att hoummusen räcker länge nog att testa. Annars kan man ju bara göra en ny sats!