Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Stilstudie i Kräftkokning

Med tanke på de få inlägg jag lyckas klämma ur mig just nu kan man ju tro att det är stiljte i köket. Men jag har faktiskt lyckats klämma in brödbak x2 mellan konferens i Stockholm, kräftskiva, tjejmilen (jo jag sprang, men det gick sådär) och en jobb-fest. Massa god mat både på konferensen, kräftskivan och jobb-festen. Men jag har inte haft närvaro nog att varken fota eller blogga. All energi gick åt att äta!

Kräftorna fick sambon ansvaret att hämta och koka detta år, då jag var lite upptagen. Receptet på lagen är mycket klassiskt med salt, socker och rikligt med dill. Snåla inte på dillen för allt i världen. Men kom även ihåg min kära farfars ord “tag bort dillen när du lägger i kräftorna så de inte hamnar på ytan och dör en långsam död”. Lite läskigt är det allt. Nedan följer en stilstudie i kräftkokning från ifjol, då jag faktiskt gjorde en större insats än detta år.

kraftor1

Intet ont anandes kräftor plaskar i vasken och ger varande tjuvnyp.

Dill

Mycket dill ska det vara!

Plums i spadet!

Ur med dillen, i med kräftorna. Se till att de inte nyps bara!

Kokta kräftor

Såhär fina och röda blir dom ju! I med ny dill och låt svalna i burkar innan det är dags att slörpa!

Leave a Reply


Sök i Bloggen