Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Yoghurt- och dinkelfrukost

Lina på mat.såklart. tipsar ofta om dessa frukostvarianter där man blandar kokta gryn/korn/ris med yoghurt och låter stå i kylen över natten. Sedan tillsätter man frukt och annat gott på morgonen. Smidigt, gott och mättande. Lite som en nyttigare variant av risifrutti. Därmed sagt att detta inte var min idé från början. Men när jag gick igenom google-sökningarna som lett till min blogg (det är nästan det roligaste med statistiken) så kunde jag bara inte låta bli att berätta om morgonens frukost. Det blev en variant på kokt hel dinkel med yoghurt och vanilj. Toppningen blev persika och solrosfrön. Kanske säsongens sista (persika alltså).

frukost

Gör såhär (Blir 2-3 portioner):
Blötlögg 80g (ca 1 dl) hela dinkelkorn i dubbelt så mycket vatten, låt stå ca 8 timmar. Lagom när du går till jobbet/skolan. Koka dinkeln i blötläggningsvattnet 1-1,5 timme. Salta lite mot slutet. Låt svalna och blanda sedan med 4 dl naturell yoghurt (eller t.ex. med vaniljsmak om du vill ha det lite sötare). Jag smaksatte även med lite av mitt fantastiska vaniljpulver. Låt stå och dra över natten. På morgonen tillsätter du färsk/fryst/torkad frukt/bär, nötter o kanske lite kanel. Mums filibabba!

Och du som sökte på: Dinkel blöt frukost. Hoppas du numera hittar det du sökte. Säg till annars.

Leave a Reply


Sök i Bloggen