Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Tillvaratagande av helgens skörd!

lingon

Ja, egentligen förknippar man väl skörd mer med odlade växter, men i helgen har jag i princip skördat lingon! På tomten ute på ön (där man tidigare i sommar kunde frossa i smultron) var nu lingonen mogna. En hel slänt lyste röd, och det gick i princip att stå längst ner i slänten och helt bekvämt plocka liter efter liter av härliga röda lingon. Efter ca 4 kilo insåg jag att sambon skulle börja klaga på att frysen blir för full, så jag hejdade mig. Men visst fanns det mer att plocka.

Några få lingon plockade jag även ute i skogen, men det var mest för att lura kantarellerna. Jag tror fullt och fast på att kantarellerna släpper lite på garden om man plockar något annat (t.ex. lingon), och inte gömmer sig fullt lika mycket. I alla fall hittade jag kantareller på många fler ställen än vanligt, men lite avplockat var det nog allt. Jag har konkurrens på kantarellfronten helt klart!

Kantareller

Ikväll när jag förvällde kantarellerna kunde jag inte låta bli att steka upp lite och lägga på en kvällsmacka. Såhär är nog kantarellerna allra allra godast. Smörstekta, saltade, på knäckemacka. Helt enkelt.

Leave a Reply


Sök i Bloggen