Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Midsommarbidrag: Potatissallad x2

Nu ska jag och sambon strax iväg på midsommarfirande. Vädret verkar… som vanligt, osäkert. Det är knytis som gäller och vårt (obligatoriska) bidrag är potatissallad. Att jag sedan har bakat knäckebröd, ett levainbröd samt en hallonmousse-tårta är bara bonus!

Det blev två varianter på färskpotatissallad och jag har svårt att bestämma mig för vilken som blev godast… Testa båda under sommaren, det kommer hagla grilltillfällen i sinom tid!

Till den krämiga potatissalladen använde vi Rebeckas universalsås, och en sats blev ganska lagom till 2,5 kg potatis som delades i lagom stora bitar och kokades. Blir det sås över funkar det finfint till det grillade.

potatissallad1

Den andra potatissalladen gjorde vi på rostad färskpotatis (i halvor eller kvartar beroende på storlek), även här ca 2.5 kg. Den blandades med en hemmagjord pesto (inspirerat av receptet i “Under valnötsträdet”) kvällen innan och sedan blandade vi i färsk lök, cocktailtomater och edamame (ett finare ord för gröna sojabönor i skidor) innan det var dax att ge sig av mot festen.

potatissallad2

GLAD MIDSOMMAR!

Leave a Reply


Sök i Bloggen