Hemma igen - med nya smaker i bagaget
Så var Australienäventyret över för den här gången, och det är skönt att vara hemma! Missförstå mig inte, jag har verkligen trivts i Australien, och speciellt Sydney, men nästan två månader utan möjlighet att baka har skapat en enorm abstinens. Första degen är redan satt och jag har planer på dinkel-ciabatta, valnötsbröd, klassiska kanelbullar, biscotti och massor av annat.
Med mig hem har jag även två nya smaker. Dels fick jag med mig en macademiaolja som har en otroligt härlig doft och smak (om man som jag bara älskar macademianötter i alla fall)! Den ska tydligen vara jättebra att woka med, men funkar även i dressingar och bakverk! Dessutom hittade jag till sist Wattleseeds. Efter att Sanna på Ett lingon skrev om detta frö jag har frenetiskt letat i hela Sydney och sista helgen hittade jag till slut dessa frön. Rostade ska de ha en nöt- kaffe- chokladton och funka många desserter men även saker som inte är söta (Savory, är det någon som har en bra översättning på det?). Såklart jag blir sugen på att experimentera! Jag kommer såklart att dela med mig av både mot- och framgångar här på bloggen, nu när den återfår lite mer av sin vanliga karaktär! Håll till godo!
This entry was posted on Friday, June 5th, 2009 at 16:29 and is filed under Australien, Baka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.