Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Mer korv åt folket!

…åtminstone om det är sådana här!

sausage

Igår lyckades jag äntligen pricka in när “The organic butcher” (som bara säljer KRAV-kött) hade öppet och efter en del velande satsade på lamm-korvar kryddade med rosmarin. Han hade för övrigt massor av härliga köttprodukter som jag gärna testat om jag inte skulle åka hem snart. Som alla andra korvar här var de råa, men när jag stekte dem utvecklades en underbar doft av härliga kryddor! Även smaken var helt underbar, med den härliga lammsmaken (jag har blivit väldigt hooked på lamm här) blandat med rosmarin och andra lite starkare kryddor! Tänk om det fanns lukt- och smakbloggar!

Tillbehören blev en kylskåpsrensning bestående av couscoussallad med diverse grönsaker och melon. Kanske inte min bästa, men korven i sig överglänste allt annat! Nu vill jag ju få tag i sådana här korvar i Linköping också (ser att Taylors och Jones i Stockholm har liknande korvar, men det bli ju lite väl långt). Man kanske skulle testa att göra själv? Någon som har några korv-stoppar tips?!

Snart är jag hemma igen och eftersom jag har längtat i över en månad på att få baka så kommer det förmoldigen att spruta ut bröd ur min ugn och ut på bloggen. Håll utkik!

Leave a Reply


Sök i Bloggen