Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Sydney bortom operahuset och harbour bridge del 3 - Darling Harbour och The Rocks

Här kommer tredje och sista delen av mina Sydney-tips. Vill ni sedan ha flera så är det bara att slänga in en kommentar, något kan jag säkert tipsa om!

Både the Rocks och Darling Harbour är områden som alla gudieböcker tipsar om, så det är absolut inget nytt, men jag har mig friheten att berätta ändå! Det är ju trots allt min blogg!

The Rocks

therocks

The Rocks, som ligger precis väster om Circular Quay, platsen där alla färjor avgår ifrån, och är ett område som bebyggdes väldigt tidigt under koloniseringen av Australien. Det finns fortfarande många historiska byggnader, trånga gränder och allmänt mysiga promenadstråk. Det finns många pubar och caféer, men förutom att bara strosa i området är det två saker jag vill tipsa om:
1) Marknaden i the rocks. På helgerna samlas konst, hantverk, kläder, smycken och andra produkter under stora segedukstak. Det är en ganska liten men mysig marknad, med många originella produkter. På fredagar ska det dessutom finnas en “Farmers Market” med lokalt odlade och producerade varor. Denna har jag tyvärr missat.
2) Pancakes on the Rocks! Denna restaurang finns på flera ställen, men original-restaurangen finns i the Rocks. Vi fick tipset att de hade fantastiska Revbensspjäll till bra priser, och de har de, helt klart! Annars är det en pannkaksrestaurang, och det är MYCKET frestande att bara äta pannkakor till middag. Men med lite sunt förnuft delar man på en pannkaksrätt till efterätt istället.

Darling Harbour

darlingharbour1

Darling harbour har fått sitt namn efter General Ralph Darling, som var guvernör i New South Wales (delstaten som Sydney ligger i) i början av 1800-talet. Darling Harbour var länge ett industriområde som så många andra började bli väldigt slitet och nedgånget på 80-talet. Då restaurerades Darling Harbour och förvandlades till ett nöjesstråk med restauranger, nattklubbar, shopping och annan underhållning. I år firade Darling Harbour sin 21:a födelsedag (vilket kanske kan jämföras med vår 18-års dag) i ny tappning. Det är mysigt att bara strosa längs hamnen i Darling Harbour, men trevligast är att komma dit på kvällen och äta god mat eller dricka goda drinkar (eller varför inte både och). Har man tur kan man även beskåda fyverkerier i hamnen, och då gärna från bron som går över Darling Harbour. Ett mycket trevligt ställe för en avslappnad middag och goda, prisvärda drinkar är Blackbird Cafe. Det är en restaurang/cafe/bar med mycket (ungt) folk och ganska hög ljudnivå, men bartendrarna kan verkligen sitt jobb och maten är god. Ett annat ställe jag blivit tipsad om är The meat and wine co. De ska vara väldigt bra på stekar och ha en lång vinlista (no shit), värt att testa!

Mina “Darling Harbour by night” bilder har visst gått och gömt sig. Så håll till godo, eller upplev själv vettja!

Leave a Reply


Sök i Bloggen