Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Sydney bortom Operahuset och Harbour bridge. Del 2 - Watsons bay och South head

I helgen gjorde jag och min kollega H en tur till Watsons bay, som ligger vid den södra spetsen av Sydney Harbours inlopp (även kallad south head). Vi tog bussen dit, som slingrade sig längs Sydneys kustlinje och genom den lyxigaste förorten, Voclouse. En fantastiskt vy över hamnen fick vi gratis när bussen stånkat upp för en av de otaliga backarna.

fishnchips

Titta så lägligt! Lunchdax och allt!

Väl framme i Watsons bay var det första som mötte oss Doyles fish-and-chips restaurang som redan fått höra om! Då det redan var dags för lunch var det lika bra att testa den på en gång, men istället för allt friterat valde jag att äta Scallops (kammussla heter det visst), gratinerade i Vodka, chili och vitlök. Helt fantastiskt gott!

scallops

Mumsiga tvåkönade musslor! Den vita delen är hanen och den röda honan.
Tänk om jag visste det när jag åt dem!

Efter lunchen begav vi oss mot den egentliga södra punkten för hamnens inlopp och passade på att titta på fyren (Hornby Lighthouse) som stod där samt de hål som var kvar efter kanonser som stått där tidigare. Vi passerade även några mysiga stränder, inklusive en nudiststrand som vi INTE inspekterade närmare. En fantastisk vy väntade, där det enda man såg österut var Tasmanska havet! Hela platsen var väldigt rofylld och jag skulle gärna återvända någon gång med en picknick! Vi vandrade sedan tillbaka och vidare mot the Gap, som är stora klippformationer på andra sidan av Watsons bay. För att vara ärlig så letade vi efter en strand i lä, men fick ge upp efter ett tag.

view

Härlig utsikt över havet. Om man inte snuddar Nya Zeelands norra spets är nästa stopp Sydamerika!

lighthouse

Hornby lighthouse, uppfört 1858 efter att två skepp förlist precis utanför South Head.

Efter allt vandrande upp och ner blev vi (i alla fall jag) mycket glad över att se en Gelatissimo (ja, jag vet att jag nämnt det tidigare, men de har helt enkelt fantastisk glass) och vi njöt av en glass i solen innan vi tog färjan tillbaka till Circular Quay.

Leave a Reply


Sök i Bloggen