Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Fredagsförberedelser

I morgon kommer nya grannarna på middag. Eftersom jag har som vana att träna efter jobbet på fredagar (jobbigaste BodyAttack passet!) så ville jag helst förbereda så mycket om möjligt innan. Sambon hade halvt som halvt lovat älg, så därför puttrar nu en älggryta på spisen. Det doftar ljuvligt, men då jag tänker lägga i lite saker i morgon vid uppkoket (jag klarar absolut inte av saggiga grönskaker i grytor) så kommer receptet senare. En hint är i alla fall att temat verkar bli “allt jag tycker är gott och lite mer som finns hemma”. Det kan ju inte bli fel i en gryta eller?

En efterrätt ska man ju också ha, och äntligen får jag testa en av Daniel Roos fredagsefterrätter. Yoghurtpannacotta blir det denna gång, så den kan stå i kylen tills i morgon. De andra han presenterat verkar också fantastiskt goda, men sen så är han Chefskonditor på Operakällan också. Vad kan gå fel? Receptet är taget rätt av (här vågar jag inte mixtra något) härifrån, men på grund av nötallergi tänkte jag ändra toppingen lite. Kanske limemarinerade hallon och granatäpple, eller ett müsli-crunch eller…. Pannacottan har i alla fall en aldeles lagom balans mellan sötma och syrlighet (ja, jag har slickat skålen!).
Vad blir det för fredagsgott hemma hos dig?

5 Responses to “Fredagsförberedelser”

  1. March 12th, 2009 at 21:51

    Annika says:

    Hej! Såg din kommentar inne hos Rebecca. Vill du ha inpiration och läsa om helmagad glass, så kan du hitta det här hos mig!

  2. March 12th, 2009 at 22:09

    Lotta Hellström says:

    Jag säger bara MUMS! Helt klart att glassmaskinen åker fram senare i vår. Då ska jag komma ihåg din sida! Tack för tipset!

  3. March 20th, 2009 at 10:01

    Daniel says:

    Hej !

    Vad kul att du pröva roch göra pannacottan hemma sånt gör mig glad. Lycka till och trevlig helg mvh Daniel

  4. March 20th, 2009 at 22:47

    Lotta Hellström says:

    Roligt att du hittade hit! Jag kommer fortsätta testa dina efterätter. Har gjort tiramisun efter ditt recept ett par gånger och den har fått högsta betyg!

  5. March 8th, 2011 at 00:12

    Mana Crete says:

    Hello! I yesterdayfound your blog via bing. What a wonderful blog you have! I appreciate it very much! since you have this fantastic blog, why not turn it into income? Thank you for putting out such priceless service to the entire internet landscape!

Leave a Reply


Sök i Bloggen