De godaste köttbullarna
För ett litet tag sedan tipsade jag om dessa köttbullar på Lindas alias “Kryddburken” blogg. Det gjorde att många hittade hit till min sida. Fanns det några köttbullar där??? Inte då, och kanske någon blev besviken. Därför kommer receptet nu istället, på köttbullarna som i originalrecept heter skånska men som vi med dijonsenap gjort lite mer franska. Måste också passa på att ge cred till sambon som är en fena på att rulla köttbullar!
Skånsk/Franska köttbullar:
5 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1/2 finhackad lök
400 g köttfärs
2 msk dijonsenap
(alt skånsk, då blir bullarna lite mer svenska)
2 tsk worchiestersås
1 tsk brun farin
1 tsk salt
Gör såhär:
Häll mjölken över ströbrödet och låt svälla några minuter. Hacka löken under tiden och blanda sedan i allt i ströbrödet. Rulla bullar (eller gör biffar om tålamodet tryter, det blir lika gott) och stek i smör.
Servera till exempel med klyftpotatis eller rostade rotfrukter och kanske en kall sås på medelhavsyoghurt med lite senap och rivet äpple.
This entry was posted on Tuesday, March 10th, 2009 at 22:15 and is filed under Husman, Mat. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.