Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

De godaste köttbullarna

För ett litet tag sedan tipsade jag om dessa köttbullar på Lindas alias “Kryddburken” blogg. Det gjorde att många hittade hit till min sida. Fanns det några köttbullar där??? Inte då, och kanske någon blev besviken. Därför kommer receptet nu istället, på köttbullarna som i originalrecept heter skånska men som vi med dijonsenap gjort lite mer franska. Måste också passa på att ge cred till sambon som är en fena på att rulla köttbullar!

kottbullar

Skånsk/Franska köttbullar:

5 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1/2 finhackad lök
400 g köttfärs
2 msk dijonsenap
(alt skånsk, då blir bullarna lite mer svenska)
2 tsk worchiestersås
1 tsk brun farin
1 tsk salt

Gör såhär:
Häll mjölken över ströbrödet och låt svälla några minuter. Hacka löken under tiden och blanda sedan i allt i ströbrödet. Rulla bullar (eller gör biffar om tålamodet tryter, det blir lika gott) och stek i smör.
Servera till exempel med klyftpotatis eller rostade rotfrukter och kanske en kall sås på medelhavsyoghurt med lite senap och rivet äpple.

Leave a Reply


Sök i Bloggen