Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Avokadohoummus

Nu var det ett tag sedan något nytt dök upp på bloggen. När det är mycket att göra på jobbet och man är bortrest på helgen så blir det inte så mycket gjort hemma. Idag har jag i alla fall varit iväg och storhandlat, efter att sambon och jag planerat mat ett bra tag framöver. Matplanering och storhandlingar har verkligen ökat variationen på maten här hemma. Det är så himla härligt de där första dagarna efter en storhandling då kyl och skåp är fyllda med råvaror.

hoummus

Väl hemma hade jag lite energi kvar och mixade ihop en avokado-hoummus. Jag testade en (köpt) variant när jag hälsade på brorsan i London och älskade den! Har inte hittat någon liknande här hemma (och hur svårt är det egentligen att göra själv?) så nu var det dax att mixa! Helt fantastiskt gott blev det, så vi får se hur länge den räcker. Till kvällsfika blev det en kopp te och två Finn Crisp med hoummusen. Dock va den så god att jag inte hann fånga dem på bild. Det fick bli en på burken istället. Håll till godo!

Avokadohoummus:

1 burk kikärter (eller 250g hemkokta)
2 vitlöksklyftor
2 msk tahini
1 avokado
2-3 msk citronjuice
2-3 msk olivolja
1 tsk spiskummin
Salt o peppar

Mixa allt i en blender eller med stavmixer. Tillsätt mer citronjuice/olja/vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Klart!

Nu kliar det visserligen i bak-fingrarna så snart får assistenten säkert komma ut och luftas igen… I´ll keep you posted.

3 Responses to “Avokadohoummus”

 1. March 10th, 2009 at 11:39

  Alex says:

  mmmmmmmmmmm…MUMS!

  Advocado-Homo. Den BÄSTA homosen.

  (Eller Gröna Bögen som den kallas i folkmun)

 2. March 10th, 2009 at 12:29

  Lotta Hellström says:

  Jasså, det har jag inte hört, men du vet säkert bäst! Ja gott är det i alla fall!

 3. March 10th, 2009 at 15:31

  tina says:

  Så smart idé! Jag sparar receptet, tack!

Leave a Reply


Sök i Bloggen