Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Dax att börja löpträna?

När jag lagom slut efter dagens BodyPump pass klev innanför dörren så låg reklam för Tjejmilen på hallmattan. Jag kan börja med att säga: jag är ingen löpare. Jag kan varken springa särskilt långt eller fort. Däremot har jag efter att motvilligt joggat lite under sommarmånaderna sakta kommit att uppskatta löpning som träningsform. Det är ett smidigt sätt att träna när man inte har gymmet i närheten och det känns lite bättre att ge sig ut i spåret en ljummen vårkväll, än att gömma sig i källaren på gymmet.

För några år sedan anmälde jag mig för första gången till Tjejmilen, tillsammans med några kompisar. Jag blev tyvärr dunderförkyld och kunde (faktiskt till min besvikelse) inte vara med. Förra året blev det nya tag när jag hängde med min kära mor som även hon kommit igång att springa. Tävlingsmänniska som jag är satte jag upp målet att springa under 55 minuter och klarade det faktiskt (återigen, detta är en tid som jag för något år sedan såg som omöjligt)!

Det blir nog en ny Tjejmil i höst, dels för att göra mamma sällskap, dels för att det är ett utmärkt sätt att hålla igång med träningen under sommaren då jag annars blir ganska slapp. Frågan är bara vad jag ska ha för mål i år? Det är ett bra tag kvar tills jag tycker vädret är tillräckligt bra för att ta upp joggingrundorna, så jag har tid nog att fundera på det!

Leave a Reply


Sök i Bloggen