Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Resor x 2

De senaste dagarna har inte mindre än två resor under våren blivit bokade!

Resa #1: Den årliga skidresan som i år går till Italien! Kan det finnas något bättre än att kombinera härlig utförsåkning, afterski i solen och underbart god mat??? Tror inte det! Detta är i alla fall intrycket jag fick förra (och enda) gången vi testade Italien som skidreseland, närmare bestämt Champoluc. I år går färden till Dolomiterna, med Val Gardena som “hemmaort”. Några i resesällskapet har varit där tidigare, men jag tar ändå gärna emot tips på skidsystem man inte får missa (vi har bil o kan ta oss en bit från Val Gardena), härliga offpistrepor, eller helt enkelt en undangömd lunchrestaurang med den där underbara pastan. Fördelen med att sporta på semestern är ju att man kan äta massa god mat med lika gott samvete!

Resa #2: Jag är även så lyckligt lottad att jag ska få åka till Australien (Sydney närmare bestämt) och under en månad gästforska på ett labb där! Som om inte det räcker så föregås denna månad av två veckors semestrande längs Australiens ostkusten tillsammans med sambon (som sedan lämnar mig när det är dax att jobba). Det var inte lätt att pussla ihop resan med alla som är inblandade, samt att mina åtaganden här hemma inte skulle bli lidande. Nu är i alla fall flygresan bokad och resten tar vi som det kommer. Det är väldigt mycket att se fram emot denna vår!

Härmed utfärdas en varning för att bloggen under en ganska lång tid kommer förvandlas till reseblogg! Ni får hålla till godo med det också!

Leave a Reply


Sök i Bloggen