Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Dax för groddar!

När jag var liten hade vi nästan alltid groddar hemma, alfaalfa och mungbönor och säkert någon sort till. Mamma hade nya burkar på gång mest hela tiden (som jag minns det i alla fall). Under några år när jag först flyttat hemifrån gjorde jag någon sorts revolt och undvek mycket av det vi åt hemma (bland annat baljväxter av alla de slag och grovt bröd). Nu har jag steg för steg börjat uppskatta dessa saker igen och nu är det återigen dax för hemmagroddade groddar. Men, man kan ju inte vara helt traditionell, så även här måste jag ju experimentera lite! Mungbönorna kunde jag inte låta bli, och efter lite googlande (vad gjorde man innan internet?) så kom jag fram till att man nog kan grodda det mesta! Så första experimentet ut är solrosfrön (med närmare eftertanke så har jag köpt solrosskott några gånger, och det är ju supergott!), skalade ska visst funka sägs det.

De små fröna som ska bli groddar ligger i blöt

De små fröna som ska bli groddar ligger i blöt

Vi får väl se de närmaste dagarna hur det går!

Leave a Reply


Sök i Bloggen