Fredagsmiddag för en gräsänka
Efter ha varit gräsänka en hel vecka (av fyra) så kan jag konstatera följande:
- Jag är inte hemma särskilt mycket
- Det är tråkigt att vara förkyld när man är ensam
- Man får äta samma mat väldigt länge (om man som jag fortfarande lagar vanliga antalet portioner
Så, efter att ha tillbringat en eftermiddag/kväll med både häst och hund, och samtidigt var lite seg och snuvig var jag inte jättesugen på att laga en massa mat. Vad passar då inte bättre än att göra en plocktallrik med en massa delikatesser! Idag bestod den av:
- Sallad bestående av Machésallad, cocktailtomater och rödlök, med favoriten bland olivoljor
- Stora härliga oliver fyllda med vitlök
- Fantastiska färskostfyllda pepparfrukter - båda från Alexander the Greek via senaste matmässan
- Underbar buffelmozzarella. Dagen till ära för halva priset på Norins Ost
- Bruchetta på surdegsbaguett från Linköpings nyaste tillskott på brödhimmelen, Ronaldos Stenugnsbageri. Jag ger tummen upp!
Med så mycket gott kan det ju inte bli en dålig fredagskväll! Sällskap skaffade jag mig också, om än en fyrbent lurvig sådan! Trevlig helg!
Tags: fredag, gräsänka, Mat, plockmat, surdegsbageri
This entry was posted on Friday, January 14th, 2011 at 22:06 and is filed under Bröd, Festligt, Mat, Snacks o annat smått, Vegetariskt. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
January 17th, 2011 at 00:31
Martina says:Vilken härlig blogg! Har tittat runt en hel del och faktiskt rört ihop en sån där lingonlångjäsar-historia så det blir lite lyx första morgonen i veckan Ser fram emot att testa fler av recepten och tipsen
January 17th, 2011 at 19:01
Lotta Agholme says:Hej Martina!
Kul att du hittat hit och redan dragit igång och bakat! Berätta gärna hur det blev!
January 30th, 2011 at 01:41
Mannen says:Det såg jättegott ut kan du inte posta en portion till mig!
January 30th, 2011 at 13:22
Lotta Agholme says:Det där ska väl du klara av också, trots begränsat kök! Puss!