Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Äntligen helg - då blandar vi favoritdrinken

Amaretto sour
Det är många flaskor med diverse spritsorter som samlar damm i det vi kallar vårt barskåp. Sedan så finns det en flaska som inte hinner samla damm alls, och som allt för ofta börjar sina. Det är flaskan med Amaretto - italiensk mandellikör. För det är den som är huvudingrediensen i favoritdrinken här hemma. Den är precis lika enkel som god, och kräver relativt få ingredienser. Helt perfekt för en slapp lördagskväll helt enkelt!

Amaretto sour

5 cl mandellikör (t.ex. Amaretto DiSaronno)
2.5 cl limeljuice
2.5 cl sockerlag - eller totalt 5 cl sourmix
1/2-1 äggvita

Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka ordentligt, så det blir riktigt skummigt av äggvitan. Häll upp i ett lågt glas med mycket is. Ta det lugnt och njut!

Tags: , , ,

One Response to “Äntligen helg - då blandar vi favoritdrinken”

  1. November 20th, 2010 at 12:07

    tina says:

    Haha, även hos oss är Amarettoflaskan den enda som inte samlar damm. Gott i biscottisar (tillsammans med lavendel!), eller alldeles ljuvligt gott med Amarettokaffe toppad med vispad grädde. Mmmm….

Leave a Reply


Sök i Bloggen