Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Same same but different

Sambon hade rotat i bloggens arkiv och önskade sig denna quinoasallad med kallrökt lax. Utan att titta närmare på salladen så komponerade jag något som såg ut såhär:

Quinoasallad - igen

Ingen sallad blir den andra lik när jag tar ut svängarna i köket, men basidén är densamma. Quinoa, valfria grönsaker, kallrökt lax och en grönmögelröra/sås. Denna gång blev det en sås som mer liknade den klassiska Blue cheese-såsen. Det är något jag kommer upprepa inom en snar framtid, för såsen omvandlade en helt ok sallad till en 5-poängare!

Med denna sallad i magen och “Morden i Midsomer” på TV så kan man dessutom nästan lura sig själv att det är sommar.

Blue cheese sås

100 g grönmögelost (gärna en smakrik Roquefort)
1 dl Créme Fraiche
1 dl filmjölk
en skvätt citronljuice
en lite mindre skvätt worchiestersås
nymalen svartpeppar

Gör såhär: Mixa grönmögelosten med Créme fraichen, tillsätt filmjölk tills såsen är lagom rinnig. Tillsätt citronljuice och worchiestersås och smaka till sist av med svartpeppar.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Same same but different”

 1. June 10th, 2010 at 05:59

  Sandy says:

  Quinoasallad är alltid mums! Jag brukar dock för det mesta vara lite för lat för att göra sås… Ett tips du kan prova om du råkar i samma latfälla är att göra en vinegrett i stekpannan. Jag brukar lätt steka på de grönsaker som blir gynnande av det i lite mer olivolja än som egentligen behövs. I med en skvätt vinäger av något slag (jag tar nog oftast balsamvinäger) och sedan krydda med det man behöver. Sen häller jag över quinoan och blandar runt. Då får man en ljummen quinoasallad med lite mer smak även om man som jag är för lat för att göra sås…

  Ska dock verkligen pröva såsen ovan, lär smarrigt!

 2. June 10th, 2010 at 21:21

  Lotta Hellström says:

  Gud vilka bra idéer du kommer med! Det ska jag testa nästa gång sås-orken tryter!

Leave a Reply


Sök i Bloggen