Stugpremiär och Abborrfiléer
I helgen var det premiärhelg i sommarstugan. Jag och min käre far jobbade hårt med att putsa, feja och vädra ut vintern ur husen. Lite tid för god mat, vin och prat fanns det såklart också. På vägen hem passade vi på att besöka den lokala fiskaren, och jag bunkrade upp med lite sikrom och abborrfiléer. Om ni har lite abborre (eller gös för den delen) i gömmorna tycket jag ni ska göra den här klassiska abborrätten:
Abborre på klassiskt vis
Panera abborrfiléerna i en blandning av ströbröd och vetemjöl. Glöm inte att salta och peppra ordentligt! Stek filéerna i smör. Häll sedan över en blandning av grädde och mjölk (grädde efter eget tycke och smak) och klipp över riktigt med dill. Låt gräddmjölken koka in lite. Servera sedan direkt med kokt potatis!
Tags: abborre, Fisk, Mat, tradition
This entry was posted on Tuesday, May 4th, 2010 at 19:48 and is filed under Fisk, Mat. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
May 7th, 2010 at 06:21
tina says:Åh vad gott!