Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Rapport från Matmässan “Passion för mat”

Nu borde jag hämtat mig från förra helgens matsmässa så pass att jag kan ge ett litet referat. För er som undrar höll den till i Eriksbergshallen på Hisingen i Göteborg.

Sammanfattat i en mening så var det dött lopp mellan glädjen över all inspirerade mat och ångesten över all trängsel som det var. För trångt som tusan var det. Tyvärr så trångt att jag ibland bara struntade i vissa utställare för jag orkade inte brottas med alla andra. Det enda positiva med det var att min plånbok klarade sig lite lindrigare undan.

Annars så var det mycket ost och kött (som mina vegetarian/vegan syskon påpekade), en hel del choklad, olja och röror/chutneys. Variationen var det inget fel på tycker jag, och mycket var såklart fokuserat på västkusten. Det jag gillade mest var att kunna gå runt och jämföra alla olika producenter och skaffa sig en personlig uppfattning om vad man gillade bäst.

Choklad i massor

Choklad fanns det som sagt en hel del av. Det blev inga praliner för min del, men väl lite mörk choklad!

Oliver och annat mumsigt

Hos Alexander the greek fanns det oliver i massor tillsammans med andra inlagda grönsaker och såklart olivolja! Jag fick med mig en burk fetaostfyllda paprikor!

Förutom ovanstående exempel slank det bland annat ner en fin olivolja, fantastiskt surdegsbröd från Alvar och Ivars surdegsbageri och fantastiskt fin bit Salmalax, som sambon sedermera lagade födelsedagsmiddag på. Jag sällar mig helt klart till fan-skaran av denna fina lax!

Inspiration fick jag såklart också med mig och förhoppningsvis rinner det över på bloggen också fram i vår.

Tags: , ,

Leave a Reply


Sök i Bloggen