Fettisdag = semmeltisdag!
Sedan barnsben har fettisdagen varit ljuset i tunneln under de mörka vintermånaderna. Jag blir fortfarande barnsligt glad när det är dags för semmel-tisdagen, även om jag nu i vuxen ålder IBLAND fuskar lite med premiären. Som jag tidigare (förra året då) nämnt så äter vi i vår familj från och med denna dag semlor varje tisdag fram till påsk. Det är en faste-tid jag kan leva med.
Då denna tisdag för det mesta erbjuder fler semlor än även jag mäktar med, blir det nog ingen hemlagad idag. Istället så visar jag upp en av söndagens semlor (då även fastlagssöndagen kräver en semla), som i alla-hjärtans dag anda pryddes med rosa grädde (lite jordgubbssaft) och pudrade hjärtan.
Även mandelmassan/fyllningen gör jag själv (ja, jag vet, men det blir ju godast så!) genom att mala mandel, blanda med lite florsocker, inkråm från bullarna samt lite mjölk. Ska det vara extra festligt åker det ner lite amaretto också! Njut nu riktigt ordentlig, snart är det ett år igen till nästa semla.
Tags: fettisdag, semla, tradition
This entry was posted on Tuesday, February 16th, 2010 at 09:35 and is filed under Sötsaker. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
February 18th, 2010 at 14:14
tina says:Amaretto! Varför var det ingen som sa till mig INNAN semmeldan att man kan ha amaretto i fyllningen? Just typiskt! :-/
February 18th, 2010 at 23:20
Lotta Hellström says:Det skulle jag tänkt på! Men som tur är finns det ju fler tisdagar att äta semlor på!