Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Uppladdning inför helgen med ett chokladtips!

Som ni kanske märkt har det varit ganska trögt här på bloggen i några veckor. Den senaste veckan har jag mest kommit hem till dukat bord och njutit av sambons rätter utan att tänka på att fota eller blogga om saken. Det betyder inte att det inte var värt att blogga om, men vi kommer säkerligen laga mycket av den goda maten igen, och då delar jag med mig.

Helgen blir full av pyssel. I morgon blir det till att hämta älgkött som bland annat ska bli en härlig gryta på lördag, då vi får Indiska gäster på middag. Svenskt så det förslår! Jag har även planerat in ett semmelbak, och eftersom det är en hel del som sökt på semlor de senaste veckorna, så tipsar jag redan nu om mitt recept på semmelbullar. Bröd ska det också bakas, och alla hjärtans dag kanske får firas på något mysigt sätt.

Tohi choklad med salta mandlar

Bild lånad från produktinfo på www.tohi.be

Men för att jag inte bara ska prata om vad kom kommer sen, så passar jag även på att tipsa om en riktigt god choklad från det Belgiska chokladföretaget dolphins ekologiska märkeThoi. Jag har bara testat denna variant ännu, men är redan fast! Mörk choklad med salta rostade mandlar. Chokladigt, krispigt och lite salt. Helt perfekt enligt mig! Att den är rättvisemärkt och kravmärkt gör ju att det känns bra i hjärtat också!

Leave a Reply


Sök i Bloggen