Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Dagens matlåda: Godaste Veggobiffarna!

Häromkvällen lagade sambon underbara veggobiffar. De var faktiskt bland de godaste veggobiffar jag ätit. Någonsin! Inget dumt betyg alltså, och till min stora glädje blev det riktigt många, så det räckte till matlådor två dagar i rad! Nu är ju mat i matlåda inte det mest fotogeniska som finns, men någon där ute kanske jag kan inspirera i alla fall… Receptet är från Saltå Kvarn, och det är mest förfarandet som är modifierat. Sambon experimenterar lite mindre än jag och ibland ger det de bästa resultaten!

veggobiffar

Vegetariska biffar med Quinoa och Dinkel

4-6 portioner
1 dl hel dinkel (vi använde ICAs ekologiska mat-dinkel)
1.5 dl quinoa (svart eller röd ger snygga biffar)
1 grönsaksbuljongtärning
2 ägg
2 msk ströbröd
2 msk créme fraiche
1 gul lök
1 finriven morot
1 vitkölksklyfta
salt och peppar
olja till stekning

Gör såhär:
Koka dinkel enligt förpackningen. Koka quinoa i grönsaksbuljong, också det enligt förpackningen. Låt sedan överflödig vätska rinna av noga, smeten kan bli lite lös annars. Blanda ägg, créme fraiche och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter. Hacka löken och vitlöken fint, riv moroten och blanda ner allt i ströbrödsblandningen. Blanda till sist ner dinkel och quinoa. Salta och peppra. Smeten kan fortfarande vara ganska lös, så det enklaste är att helt sonika klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Grädda biffarna några minuter på varje sida. Servera gärna med ris och en fetaostcreme gjord på smulad fetaost och créme fraiche. Sallad är också alltid gott!

När ni ätit er mätta så är det bara att se fram emot mumsiga matlådor de närmaste dagarna!

One Response to “Dagens matlåda: Godaste Veggobiffarna!”

  1. March 13th, 2011 at 21:26

    Etthundra procent vego! | pickipicki says:

    [...] Mikkans sallad med ugnsrostade rotfrukter Tis Blomkål i grön curry Ons Lottas quinoa- och dinkelbiffar Tor Jordärtskockssoppa Fre Palak halloumi Lör Morots- och jordnötsbiffar Sön Fetagratinerade [...]

Leave a Reply


Sök i Bloggen