Dags att ta tillvara på resterna från julen!
… inte så att jag ska börja tugga på granen, men det finns ju annat att ta hand om. Dessutom är ju ofta resterna från julen mat av det lite mer extravaganta slaget och varför inte ta tillvara på det utan att få julbordskänslan igen?
De tre stora “överbliven” råvarorna här är rökt lammfiol (MUMS!), hemgravad lax, skinka (det blir alltid skinka kvar!) och ett halvt rödkålshuvud. Lammfiolen och rödkålen tog vi hand om häromdagen.
Lammfiolwraps med rödkålscoleslaw
1/2 mellanstort rödkålshuvud
1 äpple
ca 3 dl medelhavsyoghurt
2 msk dijonsenap
olivolja
salt
peppar
rökt lammfiol i strimlor
tortillabröd
senap
Gör såhär:
Riv rödkålen fint (det går lättare med en osthyvel) och riv äpplet. Blanda yoghurt, senap och olja och rör sedan ner kålen och äpplet. Smaka av med salt o peppar. Lägg en rejäl klick coleslaw på ett tortillabröd, strö över lammfiol och toppa med lite extra senap!
This entry was posted on Wednesday, December 30th, 2009 at 13:24 and is filed under Jul, Lamm, Mat, Sallad. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
March 2nd, 2010 at 22:50
tina says:Gott! Rödkål, äpple och rökt kött låter finfint, helt i min smak!