Lucka #19: Pumpabräck med kardemumma
Jag har tvekat lite om dessa små pumpabräck ska hamna i julkalendern. Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig för om de var goda eller inte. Nu har syrran anlänt och med hennes hjälp har vi kommit fram till att de visst är goda. Lite bränd ton och ganska mycket kardemummasmak. Ett vuxengodis helt enkelt, som man inte äter allt för mycket av. Vegan-vänligt är det också, vilket var målet från början. Ikväll har vi dessutom upptäckt att det funkar utomordentligt att smula ner i en portion vaniljglass tillsammans med favoritnötterna och lite chokladsås!
Pumpabräck med kardemumma
50 g pumpakärnor
0,5 dl råsocker
1 tsk mörkt muksavadosocker
1-2 tsk kardemummakärnor
1 klick vegetabiliskt margarin (tag smör om de inte ska ätas av veganer!)
Gör såhär:
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. och lägg dom sedan i en skål. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Smält sockret tillsammans med margarinet, men se till att det inte bränns!!! Tillsätt kardemumman och pumpakärnorna. Häll över smeten på ett bakplåtspapper och låt stelna. Bryt sedan i lagom stora bitar!
This entry was posted on Saturday, December 19th, 2009 at 09:59 and is filed under Jul, Snacks o annat smått, Sötsaker. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.