Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Lucka #19: Pumpabräck med kardemumma

Pumpabräck

Jag har tvekat lite om dessa små pumpabräck ska hamna i julkalendern. Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig för om de var goda eller inte. Nu har syrran anlänt och med hennes hjälp har vi kommit fram till att de visst är goda. Lite bränd ton och ganska mycket kardemummasmak. Ett vuxengodis helt enkelt, som man inte äter allt för mycket av. Vegan-vänligt är det också, vilket var målet från början. Ikväll har vi dessutom upptäckt att det funkar utomordentligt att smula ner i en portion vaniljglass tillsammans med favoritnötterna och lite chokladsås!

Pumpabräck med kardemumma

50 g pumpakärnor
0,5 dl råsocker
1 tsk mörkt muksavadosocker
1-2 tsk kardemummakärnor
1 klick vegetabiliskt margarin (tag smör om de inte ska ätas av veganer!)

Gör såhär:
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. och lägg dom sedan i en skål. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Smält sockret tillsammans med margarinet, men se till att det inte bränns!!! Tillsätt kardemumman och pumpakärnorna. Häll över smeten på ett bakplåtspapper och låt stelna. Bryt sedan i lagom stora bitar!

Bräckbit

En lagom stor bit?!

Leave a Reply


Sök i Bloggen